tiistai 14. kesäkuuta 2016

Pikku saunan alkumetrit

Palvelusväki alkoi viimekesänä puhumaan että rantaan pitää saada erillinen, ainoastaan saunomiseen tarkoitettu rakennus. Olemassa olevan pienen mökin sauna on mahdottoman pieni ja sitä lämmittäessä koko mökki kuumenee ja kosteus puskee tuvan puolelle. Sauna siis pukuhuoneineen lähtee ja tilalle tehdään keittiö.
Tuumasta toimeen! Ensin suunnittelivat pikkusaunan ja laittoivat rakennuslupahakemuksen kuntaan.
Kuukauden päästä lupa tuli postin mukana ja ja sitten innostus lopahti talven ajaksi. Muutaman puun kaatoivat tontilta ja se oli siinä...

Kunnan rakennusjärjestys kannattaa lukea läpi, kun alkaa suunnitella rakentamista. Säästyy pettymyksiltä, kun etukäteen tietää mitä saa rakentaa ja mihin. Rantarakentamisessa etäisyys veteen ja katettujen kuistien koko määritellään hyvinkin tarkkaa ja joka kunnassa vähän eri tyyliin. 

Kun lumet sitten vihdoin sulivat alkoi palvelusväenkin into rakentamiseen taas kasvaa. Koska lupa oli valmiina, niin homma alkoi tulevan rakennuspaikan raivauksella ja merkkaamisella. Vaikka olinkin merkannut koko tontin ja rakennuspaikan useampaan kertaan, pyysivät vielä rakennustarkastajankin merkkaamaan saunan paikan.


Seuraavaksi odottavat kaivinkonetta paikalle, vaikka olisinhan minäkin kaivuuhommia mielelläni tehnyt, sillä kaivelen mielelläni kuoppia sinne sun tänne. Mutta odotellaan nyt sitä konetta ja katsotaan, miten homma siitä etenee...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti